BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Видин се вдига на протест срещу Закона за социалните услуги

Видин се вдига на протест срещу Закона за социалните услуги

Поредният национален протест, целящ отмяна на Закона за социалните услуги и измененията, направени в 28 български закона, ще се проведе на 9 ноември. Протестът се организира от националното сдружение “Родители, обединени за децата” /РОД/ и правозащитната организация “Свобода за всеки“ . В координираните протестни действия ще се включат градовете София, Видин, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново и Кърджали . Протестът е поредната мирна демонстрация на българските родители, която цели по недвусмислен начин да потвърди решимостта им да се противопоставят категорично с всички възможни законови средства на приетия по-рано тази година Закон за социалните услуги и множеството изменения и допълнения, направени в 28 български закона. Тези законодателни изменения в голямата си част са антихуманни, антинационални, в разрез са с Конституцията на Република България и грубо погазват основни човешки права както на децата, така и на родителите и на семействата като цяло. Опасенията на българските родители са, че влизащите в сила от началото на идната година законодателни промени автоматично ще овластят множество НПО-та и държавни институции, давайки им огромни правомощия за грубо вмешателство в личния и семейния живот на всеки българин. Протестът ще бъде и поредният апел към българските политици да проявят повече здрав разум и повишена отговорност към своите избиратели относно настоятелните им и многократно демонстрирани законови искания, които до момента остават нечути и без отклик от тяхна страна.

На протеста, който ще се състои на площад „Бдинци“, със сцена откъм входа на Съдебната палата, ще говорят адв. д-р Виктор Костов – виден опонент на Национална стратегия за детето 2019 – 2030 г., г-н Валери Сираков – основател на гражданските движения „Аз обичам Видин” и „Възраждане”, Джузепе Гуарнери – баща на пет деца и др.Ще бъдат представени също народни танци и музика.
Във Видин протеста ще се проведе в събота сутринта пред съдебната палата от 13:00 часа.

ЕКИП: ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 169

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!