BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Враца е домакин на изложба, посветена на пътната безопасност (Снимки)

В рамките на месец юли, Враца ще е домакин на изложба, посветена на пътната безопасност, съобщават от местната администрация.

Над 40 детски рисунки и тематични плакати представят погледа на младите хора върху начините за правилно шофиране, както и най-често срещаните причини за произшествия.

Изложбата е част от националния конкурс на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, като паната са подредени пред сградата на местната администрация. В творческата инициатива под надслов „Пази семейството на пътя“ са взели участие десетки деца и младежи от цялата страна. Основните теми, които са засегнати в творбите са свързани с опасностите от използване на мобилен телефон при шофиране, употребата на алкохол и наркотични вещества и др.

Кметът Калин Каменов коментира, че това е поредната инициатива на Община Враца, която цели да привлече вниманието към пътната безопасност. Каменов припомни, че през 2019 година, съвместно с Ротари клуб бяха поставени 10 иновативни пътни знаци на ключови пешеходни пътеки, които да засилят вниманието на участниците в движението. Същевременно, с клуб Враца Велообщество организираме колоездачни походи с различни интерактивни беседи, чиито фокус отново е безопасността на пътя“ – каза още градоначалникът на Враца.




Снимки:община Враца

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!