BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Враца отдаде почит пред живота и делото на Никола Войводов

„На днешния ден почитаме един велик наш съгражданин, голям български възрожденец и революционер. Ако искаме днес да бъдем достойни трябва да пазим свободата и да помним нашето минало. Всеки един от нас може да бъде Враца, Войводов, България! Вие, учениците, трябва да сте горди, че сте българи.“, каза в приветственото си слово кметът Калин Каменов по повод честването на 177 години от рождението на Никола Войводов и отбелязване на 152 години от гибелта му и героичните събития на парахода „Германия”, съобщиха ни от пресслужбата на община Враца.

Отбелязването на двете годишнини започна с поднасяне на цветя пред паметната плоча на революционера, намираща се централния булевард в града, носещ името на видния врачанин. След което празничното шествие, от ученици на СУ „Никола Войводов” и граждани, се отправи към паметника на възрожденеца на гаровия площад, където се проведе възпоменателното тържество.
Пред монумента на врачанския борец за свобода възпитаници от СУ „Никола Войводов“ рецитираха възрожденски стихове. В рамките на честването историческа справка за живота и делото на революционера представи Росица Каменова – преподавател по история в учебното заведение.
В знак на почит и признателност пред паметника на бележития врачанин бяха поднесени венци и цветя.




Снимки: Община Враца

Екип: Видин Вест

 

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!