BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Във Враца връчиха свидетелства на педагози преминали обучение по метода „Монтесори“ (Снимки)

„Инвестициите в образованието са в основата на по-доброто бъдеще на нашия град. Поздравявам всички родители, които стимулират и подкрепят децата си да се обучават по нови и различни методи. Именно това позволява най-малките да са най-знаещите, най-можещите, а след време – и най-успешните. Благодаря на педагогическите колективи за положените усилия. Враца ще продължи да развива и прилага метода „Монтесори“, защото ние показахме, че можем и знаем как да го направим!“.
С тези думи кметът Калин Каменов приветства присъстващите на официалната церемония по връчването на свидетелства на педагогически кадри от детски градини във Враца, преминали обучение по метода на д-р Мария Монтесори, съобщиха от пресслужбата на общината.
Педагозите бяха поздравени и от ректора на Нов български университет – проф. д-р Пламен Бочков, където се и осъществява обучението по специално разработена за проекта учебна програма. „Благодаря на кмета за положените усилия през изминалата година – това наистина е една смела стъпка в сферата на образованието. Всеки от вас трябва да се гордее с постиженията както на педагогическия колектив, така и на децата. Вярвам, че иновативният метод ще бъде надграден.“ – каза проф. д-р Бочков. Партньори в реализирането на проекта са привлечени квалифицирани български специалисти, притежаващи международна диплома от AMI (Международната Монтесори Асоциация).
В рамките на церемонията кметът Калин Каменов и директорът на Нов български университет проф. д-р Пламен Бочков връчиха дипломите за работа по метода „Монтесори“ на 15 педагози. През новата учебна година в общо 6 детски градини – в 10 групи/ 3 яслени и 7 целодневни/ ще работят по съвременния метод. Прилагането на алтернативния начин на обучение се реализира в детските градини: „Слънце”, „Щастливо детство”, „Славейче”, „Европейчета”, „Детски свят“ и „Знаме на мира“.
В тържествената церемония се включиха с изпълнения възпитаници от детските градини, в които е въведен иновативният образователен метод.
На събитието присъстваха още: заместник-кметът Петя Долапчиева, директорът на училището за професионално и продължаващо обучение – Цилия Стоянова, обучителят в Нов български университет- Ренета Венева, педагози, родители.





Снимки: Община Враца

Екип: Видин Вест

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!