BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Във Враца отбелязаха 173-годишнината от рождението на Христо Ботев(Снимки)

В деня на големия християнски празник Богоявление се навършват 173 години от рождението на гениалния поет и революционер Христо Ботев.

Роден в Калофер, точно на Рождество Христово/25 декември-стар стил/, Христо Ботев идва на този свят не само с името си, но и с непоколебимия си революционен дух, за да остави в наследство великото си творчество и безсмъртната си идея за независимост и свобода, превърнала се в отечествена саможертва.

В знак на признателност пред живота и делото на Христо Ботев венци и цветя поднесоха областният управител на Враца Малина Николова, министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Петя Аврамова, кметът на община Враца Калин Каменов, народните представители Красен Кръстев и Станислав Попов, председателят на Общински съвет – Враца и общинските съветници, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.





Снимки:община Враца

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!