BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Във Враца ще започне първата фаза от подмяната на уличното осветление

Проектът на местната администрация за модернизиране на уличното осветление е одобрен. С осигурените средства в размер на 1 125 216 лв. ще стартира първата фаза от обновяването на осветителните тела в града, информират от местната администрация.

В първия етап от цялостната реконструкция ще бъдат обхванати булеварди и ключови пътни артерии във Враца, а след това – вътрешнокварталните улици. Дейностите по модернизация на уличното осветление са на база цялостно енергийно обследване.

В рамките на проекта ще бъдат подменени над 900 осветителни тела и ще се монтират 400 соларни лампи. LED съоръженията ще осигурят много по-голяма енергийна ефективност и осветеност.

Успоредно с подмяната на осветлението, ще се изгради и интелигентна система за неговото управление. По този начин мощността на всяка една лампа ще бъде контролирана, в зависимост от интензитета на движение. Например – при включване на уличната лампа, тя ще работи на 100% от мощността си, а в часовия диапазон от 00:00 до 05:00 часа, ще бъде намалена до 50%.

В първия етап на проекта са предвидени за реконструкция участъците от булевардите – „Демокрация“, „Мито Орозов“, „България“, „Втори юни“ и „Европа“, както и улиците – „Екзарх Йосиф“, „Стоян Заимов“, „Околчица“ и „Стоян Даскалов“. Така ще бъдат обхванати зоните, с най-голяма натовареност на движението.

Предложението се финансира по процедура на Норвежкия механизъм – „Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура – системи за външно изкуствено осветление на общините“, където партньор на Община Враца е Норск Енерджи.

Снимка:община Враца

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!