BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Копривлен гласували с химикал със симпатично мастило, искат касиране на изборите

В Копривлен гласували с химикал със симпатично мастило, искат касиране на изборите

Жители на Копривлен гласували на местните избори, проведени на 27 октомври, с химикал със симпатично мастило, което изчезва от бюлетината, предаде Дарик.

За това сигнализира кандидат-кметът на хаджидимовското село Ангел Зайков, издигнат от Инициативен комитет.
По думите му, при преброяването членовете на Секционната избирателна комисия установили, че върху много бюлетини има механичен натиск, но няма мастило. В деня на вота, рано сутринта, гласоподователка забелязала, че докато попълва трите бюлетини – за избор на общински кмет, за общински съвет и за кмет на населено място, мастилото започва да избледнява.
Тя подала сигнал в ОИК. Други жители на Копривлен пък се оплакали, че химикалът засича и трябва да се натиска няколко пъти. По-късно химикалът, незнайно как, изчезва от тъмната стаичка. При преброяването вечерта е установено, че при 150 бюлетини за кмет на кметство има механично въздействие върху хартията, но липсва мастилото.
Единодушно цялата избирателна комисия подписва протокола с особено мнение. Същото е констатирано и при другите избори – за кмет на община, както и при бюлетините за избор на общински съветници.
Искане за касиране на изборите в Копривлен вече е внесено в Административния съд в Благоевград. Жалбата е подписана от Ангел Зайков и от кандидати за общински съветници от различни политически формации.

Екип:Видин Вест

Посещения: 13

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!