BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ген. секретар на ЕНП към Борисов: Уважаваме протестиращите, но редовните избори през март ще предложат легитимно решение

Ген. секретар на ЕНП към Борисов: Уважаваме протестиращите, но редовните избори през март ще предложат легитимно решение

Европа показа, че може да бъде единна и силна, когато е изправена пред невиждана в историята заплаха. Няма да е преувеличено ако кажем, че именно правителствата от ЕНП имаха ключова роля в изготвянето на спасителния план за ЕС и успешно управляваха пандемията в своите страни. В тази връзка няма как да не Ви поздравим за навременните здравни и икономически мерки.

Това заяви генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес пред Бойко Борисов. Двамата разговаряха непосредствено преди срещата на върха на ЕНП в Брюксел.

Антонио Лопес изрази задоволството си от приемането на България в чакалнята на Еврозоната и Банковия съюз. „Няма съмнение, че влизането в ERM II е признание за успешно проведените реформи в страната. Сигурен съм, че ще извървите пътя докрай. Така ще се гарантира не само траен икономически просперитет, но и ще се повиши значително качеството на живот за гражданите“, коментира генералният секретар на ЕНП.

Борисов и Лопес бяха единодушни, че докладът на ЕК е обективен, а констатираните в него конкретни резултати в борбата с корупцията са добра отправна точка за надграждане на постигнатото.

В тази връзка българският премиер отново подчера, че страната ще се съобрази с абсолютно всички препоръки както на Европейската комисия за гарантиране на върховенството на закона, така и на Венецианската комисия за завършване на съдебната реформа.
Генералният секретар на ЕНП поздрави председателя на ГЕРБ за убедителната победа на частничните местни избори в България.

„Вижда се, че легитимно избраното българско правителство и управляващо мнозинство се ползват с обществена подкрепа. Разбира се, чуваме и исканията на протестиращите. Ние уважаваме техния глас и смятаме, че редовните парламентарни избори през месец март са най-доброто място да се определи кой ще управлява България в следващите години“, каза Антонио Лопес.

Източник:Novini.bg

Посещения: 60

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!