BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Германия въвежда задължителни тестове за Covid-19 за пристигащи от високорискови райони

Германия въвежда задължителни тестове за Covid-19 за пристигащи от високорискови райони

Германия съобщи, че ще въведе задължителни тестове за коронавирус за пристигащи от високорискови райони, след като страната регистрира най-високия си ежедневен брой новозаразени от три месеца, предаде ДПА.

От събота всички завръщащи се от високорискови райони задължително ще бъдат тествани на пристигане в Германия, заяви здравният министър Йенс Шпан.

Досега отделните германски провинции можеха да поискат от пристигащите от високорискови райони да се подложат на 14-дневна карантина, но тестването беше доброволно.

От миналата събота на всички пристигащи в Германия международни пътници се предлага безплатен доброволен тест.

Според критици въвеждането на задължителни тестове на национално ниво нарушава личните свободи.

В момента Германия смята за високорискови райони Люксембург и три испански провинции – Арагон, Каталуния и Навара. Критерият е да има над 50 нови случая на заразяване на 100 000 жители за последните 7 дни.

Германският институт „Роберт Кох“ днес съобщи за нови 1045 заразени за последните 24 часа. Този показател надхвърля 1000 души за пръв път от 7 май.

Общият брой заразени с коронавирус в Германия е 213 067 души, а починалите са 9175. Индексът на възпроизвеждане на вируса е спаднал от 1,02 на 0,9.

Източник:Novini.bg

Посещения: 150

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!