BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гърция удължава ограничителните мерки при влизане в страната

Гърция удължава ограничителните мерки при влизане в страната

Гръцкото правителство удължи от днес до 25 октомври 2020 г., включително, срока на прилаганите до момента временни ограничения и изисквания за влизане в страната през сухопътните, морските и въздушните граници. Изискванията, които остават без промяна, са част от мерките срещу разпространението на COVID-19, преаде dariknews.bg.

Продължава да е в сила и условието всички пристигащи граждани да са попълнили формуляр за локализиране на пътници (PLF), както и да разполагат с генерирания от него QR код. Задължително е пътниците да представят и PCR тест с отрицателен резултат, направен до 72 часа преди пресичането на гръцката граница. Изискванията се прилагат по отношение на пристигащите с моторни превозни средства, самолет или плавателен съд.

PCR тест не се изисква за шофьорите на камиони, но ако преминават през ГКПП „Илинден – Ексохи“, в кабината може да бъде само водачът, който също трябва да представи предварително генериран QR код.

Припомняме, че преминаването на камиони за транспорт на стоки е възможно през граничните контролно-пропускателни пунктове Промахон, Какавия, Кристалопиги, Евзони, Нимфея, Орменион, Кипи и Екзохи.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Атина на следните телефони: +30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106, както и към генералното консулство на България в Солун на тел. +30 2310 829 210 и на дежурния телефон в извънработно време: +30 2310 869 510.

Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адресите: embassy.athens@mfa.bg, embassbg@otenet.gr, consular.athens@mfa.bg; onsulate.Thessaloniki@mfa.bg.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 7

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!