BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Два нови центъра за социални услуги отвориха врати в Белоградчик(Снимки)

Вчера с водосвет, отслужен от отец Рафаил – архиерейстки наместник на Белоградчишка духовна околия, бяха открити новите социални услуги за деца и семейства в Белоградчик – „Дневен център за подкрепа на деца и младежи с увреждания и техните семейства” и „Център за обществена подкрепа”, съобщиха от местната администрация.

Услугите се разкриват по проект „Осигуряване на дългосрочна грижа и подкрепа на деца и младежи в риск”, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.
Изграждането на нови центрове е в изпълнение на Актуализирания план за действие за изпълнение на Националната стратегия „Визия за деинституционализация на децата в Република България”, чиято основна цел е „Гарантиране правото на децата на семейна среда и достъп до качествена грижа и услуги според индивидуалните им потребности”.
Гости на тържеството бяха Борислав Миков – координатор към Агенция „Социално подпомагане”, РД – Видин, Боян Минков – председател на общински съвет Белоградчик, Илияна Веселинова – Директор на дирекция „Социално подпомагане” – Белоградчик, Милена Иванова секретар на МКБППМН, управители на Центрове за социални услуги в общината, приемни родители, майки на деца с увреждания и граждани на Белоградчик.
Борис Николов – кмет на община Белоградчик, поздрави гостите и новоназначения персонал на центрове с разкриването на социалните услугите като им пожела успех, професионална работа и отношение към потребители и колеги.
След официалната церемония всички присъстващи на събитието имаха възможността да разгледат двата нови центъра за социални услуги и присъстват на пресконференцията.





Снимки:община Белоградчик

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!