BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Движението на влаковете по направлението Лом – Брусарци се възстановява от 1 март 2020 г.

Движението на влаковете по направлението Лом – Брусарци се възстановява от 1 март 2020 г.

Движението на влакове по направлението Лом-Брусарци се възстановява от 1 март 2020 г., съобщи кметът на община Лом д-р Георги Гаврилов, след среща с представители на ръководството на БДЖ, областния управител на Монтана Росен Белчев и кметове на общини.
Срещата бе поискана от кмета д-р Гаврилов, след като от края на 2019 г. влаковете между Лом и Брусарци бяха спрeни и заменени с автобуси. „Изразих категорично несъгласие с тази порочна практика, която причинява неудобства и ощетява моите съграждани. Получих уверение от ръководството на БДЖ за възстановяване на движението с влакове, както и гаранция, че линията няма да се закрива, каквито страхове имаше сред гражданите на община Лом.“ – каза д-р Гаврилов.
От БДЖ мотивираха решението си за временно спиране на влаковете за по две седмици през ноември и декември 2019 г., както и за месеците януари и февруари 2020 г., с липса на достатъчно локомотиви, които били на ремонт.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 14

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!