BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Делегация от Норвегия посети Враца

Делегация от Норвегия посети Враца

Калин Каменов посрещна делегация от Норвегия и с това даде начало на първата работна среща минути след като положи клетва за втори мандат като кмет на Враца,съобщиха от Общината.

Визитата на гостите е свързана с изпълнението на проект „Иновативни модели за грижи в общността за хора с хронични заболявания и трайни увреждания“, който се осъществява в рамките на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвимите групи”. Изпълнител на проекта е Български Червен кръст, а партньори са Министерството на здравеопазването, Министерство на труда и социалната политика, Норвежката асоциация на местните и регионалните власти /KS/.
Целта на визитата във Враца е да се представят иновативните методи и проекти, обединяващи здравните и социални услуги, по които Норвегия работи вече 8 години. „За нас е голямо удоволствие, че сме тук с Вас, за да споделим своя опит по един конструктивен начин и да продължим ползотворното партньорство“ – посочи Гюнбьорг Новик – представител на Норвежката асоциация на регионалните и местни власти (KS).
Кметът Калин Каменов приветства присъстващите и уточни, че Община Враца работи съвместно с Български Червен кръст по няколко успешни проекта. Той посочи още, че към момента на жителите на града и населените места се предоставят 13 социални услуги и се подготвят нови 8.
Заместник генералният директор на БЧК д-р Надежда Тодоровска благодари за ползотворното партньорство и допълни, че ще бъдат използвани добрите практики, прилагани в Норвегия, при предоставянето на интегрирани здравно-социални услуги за възрастни хора и хора с хронични заболявания в домашна среда.
Норвежката делегация включваше Кари Ейднес Бьоркейм и Елин Ейкему – представители на община в област Хордаланд; Анита Льонебакен Севил – медицинска сестра с опит в обучението на кадри за грижи в домашна среда и участник сходен проект в област Вестланд; Проф. Фруде Якобсен и изследователя и социалог – Кнут Йовстхюс от Западeн университет по приложни науки, Берген.
На срещата присъстваха още заместник-кметът Петя Долапчиева, ръководителят на Звено „Инспекторат“ Галя Цветанова, Сияна Кършева – главен експерт „Международни проекти“ в БЧК, Диана Йорданова – регионален тийм лидер и Гергана Михалчева – директор на ОС на БЧК- Враца.

Екип:Видин Вест

Посещения: 17

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!