BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Депутатите призоваха партиите да не упражняват натиск върху ВСС за избора на главен прокурор

Депутатите призоваха партиите да не упражняват натиск върху ВСС за избора на главен прокурор

Политиците в парламента запазиха институционална дистанция и с уважение към разделението на властите коментираха решението на президента Румен Радев да не подписва указа за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор.
Народните представители призоваха политическите партии да не оказват натиск върху членовете на Висшия съдебен съвет, предаде dariknews.bg.   
Президентът Радев върна предложението на Висшия съдебен съвет с аргумента, че единствената кандидатура на Иван Гешев е лишила процедурата от състезателност.
Соцводачката Корнелия Нинова призова партиите да не упражняват натиск върху Висшия съдебен съвет. Тя посочи, че членовете на ВСС са висши магистрати и трябва да действат, водени единствено от закона, вътрешните си убеждения и съвестта си.  Депутатът от правната комисия към Народното събрание Хамид Хадид също заяви, че политиците трябва да стоят настрани от процедурата по избор на главен прокурор. Според Хамид всеки коментар, който политик отправи в публичното пространство по тази тема, докато процедурата не е приключила, на практика е „начин на влияние“ в нея.

Екип:Видин Вест

Посещения: 6

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!