BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Детските градини в Община Видин отново отвориха врати

Детските градини в Община Видин отново отвориха врати

В съответствие с издадената заповед на министъра на здравеопазването, от днес във всички детски градини и техните филиали, както и в Детска ясла „Слънчев кът“ бе възобновен учебно-възпитателният процес, при стриктно спазване на Насоките за работа в условията на COVID-19, информират от пресслужбата на общината.

В учебните заведения се прилагат общите здравни мерки, както и мерките за намаляване на средата на взаимодействие чрез спазване на дистанция между децата и персонала от отделните групи. Продължава и осъществяването на редовна дезинфекция и проветряване на помещенията. Създадена е също така необходимата организация да не се струпват деца и родители сутрин, като не се позволява влизането на придружители в сградата на детската градина.
Директорите на детските заведения са запознати със задължителните здравни протоколи за поведение при съмнение или случай на COVID-19 сред възпитаниците и персонала.
Наредба №5 за предучилищното образование дава възможност през учебната 2020/2021 година на деца, записани за задължително предучилищно образование в целодневна, полудневна и почасова организация в детска градина/училище в област, попадаща в червена или в оранжева зона съобразно критериите на Министерството на здравеопазването за усложнена епидемична обстановка, да отсъстват по желание на родителя след писмено уведомяване на директора. В този случай те ще бъдат включени в самостоятелна организация на предучилищното образование.

Снимки:община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 10

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!