BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Директорът на РЗИ-Видин: За първи път до този момент, броя на излекуваните е по-голям от броя на активните случаи на коронавирус. Излекувани медици се връщат на работа във видинската болница

Директорът на РЗИ-Видин: За първи път до този момент, броя на излекуваните е по-голям от броя на активните случаи на коронавирус. Излекувани медици се връщат на работа във видинската болница

Потвърдените случаи на коронавирус в област Видин към момента са 183, като 45 от тях са медицински служители.
19 лица, положителни за COVID-19, са починали дай боже да няма повече. Имаме и добри новини, за последните няколко дни имаме 22-ма излекувани. Това са лица, които са били положителни за Covid-19 и след необходимото лечение, макър и в домашна обстановка те са вече отрицателни, тоест изчистени са вече от вируса.

Това обяви на брифинг в Областната управа на Видин директорът на РЗИ д-р Владислав Владевски.
Той съобщи, че сред новите 22-ма излекувани, 7 от тях са медицински персонал от МБАЛ „Св. Петка“.
„Това е много добре, в смисъл такъв, че те колегите се връщат на работа за да могат да функционират съответните отделения“, съобщи д-р Владевски. Общо 84 души са излекувани за цялата област. От тях 37 са медицински специалисти. 80 са активните случаи, лицата положителни на коронавирус.

За първи път се случва до този момент, че броят на излекуваните е по-голям от броят на активните случаи, заяви директорът на РЗИ-Видин.

Той съобщи още, че продължават изследванията в социалните домове на територията на областта, след приключването им ще започнат да изследват задължително персонала на детските градини по указания на Националния оперативен щаб.
От утре започва изследването на персонала в детските градини в област Видин по препоръка на областния управител. Сред персонала има отказали да дадът проби за Ковид-19. Тези които са отказали ще бъдат тествани като започне задължителното им изследване.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 165

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!