BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Договорът за машините за гласуване ще бъде сключен през следващата седмица

Договорът за машините за гласуване ще бъде сключен през следващата седмица

Договорът с фирмата, която ще осигури машините за гласуване, ще бъде сключен през следващата седмица. Това увери председателят на Централната избирателна комисия Александър Андреев на днешните консултации с президента Румен Радев, съобщава БНР.

От своя страна държавният глава поиска гаранции, че устройствата ще бъдат доставени навреме и одитирани по методика, която да изключва манипулации.

От Българския институт по стандартизация и Държавната агенция за електронно управление, а и от ЦИК Румен Радев поиска да се разсеят твърденията за възможни манипулации при машинния вот.

„Изключително важно е да има доверие в машинния вот, за да може да има убеденост в хората, че дори да има някакви машинации, вие трябва да покажете, че няма или че сте ги хванали, и съответно, разбира се, да избегнем грешките и машинациите при броенето, отчитането и попълването на протоколите“.

Президентът настоя да се знае и срока за доставката на машините.

Заместник-председателят на ЦИК Таня Йосифова увери, че фирмата, която спечели поръчката, изрично е заявила, че ще бъдат доставени в срок, дори на 28 март да са изборите. 50 дни преди изборите ще бъдат доставени последните машини.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 13

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!