BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жители на обновен блок в комплекс „Химик“ се срещнаха с кмета на Община Видин (Снимки)

Жители на обновен блок в комплекс „Химик“ се срещнаха с кмета на Община Видин (Снимки)

Строително-монтажните дейности в блок 20 са извършени в рамките на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

Живеещите в кооперацията са доволни от свършената работа и вчера изразиха удовлетворението си пред кмета д-р Цветан Ценков, съобщават от общината. На срещата присъстваха заместник-кметът Борислава Борисова и управителят на фирмата-изпълнител Валентин Кръстев.
Председателят на Сдружението на собствениците Георги Иванов изказа от името на съкооператорите си благодарност към всички, допринесли за преобразяването на жилищната среда и за качествения ремонт.
Кметът на Общината каза, че наистина е много приятно, когато видинска фирма е извършила ремонта и хората се чувстват като новодомци. „Приятно съм изненадан от качеството, което виждаме. Надявам се не само тази програма, а и бъдещи, които сме организирали, да дадат един нов облик на Видин, за който аз винаги ще повтарям, че е перлата на Дунав. В момента в Общината изграждаме специална структура и хора, които да упражняват инвеститорски контрол. Защото всеки строител, колкото и да е добросъвестен, може да пропусне нещо, а Общината е заинтересована хората, които ще ползват услугите, да ги ползват без забележки. Тази година ще пуснем и 13-те нови блока, да се работи по тях. Видин ще се преобрази. Подготвяме много сериозен проект, който касае чистотата на въздуха и се надявам през следващите години видинчани да живеят в една много по-приятна среда. Всички вие виждате, когато се разхождате в Градския парк, че той може да изглежда и по-модерно и да възвърне своя достолепен облик от миналото, когато няколко човека са се грижели за него и то много добре. Вече Общината е поела този ангажимент към нашите съграждани и виждате, че може“ – заяви д-р Ценков. Той пожела на всички щастливи дни в прекрасните нови условия и изрази надежда повече хора да се активизират, за да се обновят и техните жилищни сгради.
В санирания блок 20 на комплекс „Химик“ има 84 апартамента, а постоянно живеещите 142 души вече се радват на новия комфорт.
В момента строително-монтажни работи се извършват на още 3 обекта в град Видин – ж.к. „Крум Бъчваров“, бл.19; ж.к. „Строител“, бл.10 и на ул. „Райна Княгиня“ №6.

Снимки:община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 440

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!