BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна седмицата посветена на Световния ден за борба с диабета във Враца

Започна седмицата посветена на Световния ден за борба с диабета във Враца

С лектория, във Враца, започна седмицата, посветена на Световния ден за борба с диабета, съобщиха от пресцентъра на общината.
Здравният форум беше открит от заместник-кметът Петя Долапчиева. „За мен е удоволствие да Ви поздравя от името на кмета на Община Враца – г-н Калин Каменов и от свое име с „Добре дошли“ на организираната лектория. Пожелавам успех на форума и съм убедена, че в рамките на срещата ще бъдат споделени добри медицински практики в подкрепа на нуждаещите се!“- каза в приветствието си към присъстващите заместник-кметът.
Темата на проведената среща бе „Диабет в детска възраст – превенция и лечение” и бе представена от д-р Галина Попова – детски ендокринолог в Педиатрична клиника на Аджибадем Сити Клиник – София.
Проявата се проведе в Градска концертна зала и на нея присъстваха още доц. Павлинка Добрилова- директор на филиал „Проф. д-р Иван Митев“ към Медицински универститет-София, преподаватели от висшето учебно заведение, медицински специалисти, работещи в детско и училищно здравеопазване към Община Враца, общопрактикуващи лекари, студенти и граждани.
Лекторията се организира от Община Враца и е част от проявите, посветени на Световния ден за борба с диабета – 14 ноември, чийто акцент тази година е поставен върху диабета в детска възраст.
Следващите събития, част от седмицата, са на 12 и 13 ноември, от 15:00 ч., в Конферентната зала на Общностния център за деца и семейства, където ще се състоят практически обучения на медицинските специалисти от училищно и детско здравеопазване за съвременни инжекционни техники и боравене с актуални технически средства, свързани с обслужването на болни с диабет.
На 14 ноември, ще се проведе безплатен скрининг за изследване нивото на кръвна захар. На три места във Враца – фоайе на Градска концертна зала, Търговски център „СУМИ” и фоайе на Пощенски клон в ж.к. „Дъбника”, ще бъдат обособени пунктове, където всеки желаещ ще има възможността да направи своето безплатно изследване в периода от 10:00 ч. до 16:00 ч. В пункта, намиращ се във фоайето на Градска концертна зала, ще се изследва и нивото на гликиран хемоглобин.
През останалите дни от седмицата медицинските специалисти, работещи в училищата и детските градини на община Враца, са предвидили здравно-образователни дейности за децата.

Снимки:Община Враца

Екип:Видин Вест

Посещения: 3

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!