BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Зачестиха вандалските прояви в Берковица(Снимки)

За пореден път вандализмът се оказа по-силен от желанието и усилията на много хора от община Берковица да имат красив, чист и подреден град, съобщават от местната администрация! Напоследък в града са зачестили случаите на вандалски прояви – изпочупени съоръжения на детските площадки за игра, унищожени фиданки, обърнати контейнери за смет.

От Общината отправиха обръщение и апел:

НЕ НА ВАНДАЛИЗМА! ДА ПАЗИМ НАШИЯ ГРАД!

Уважаеми съграждани,

Общинска администрация – Берковица обявява своята категорична позиция и се противопоставя на грубото, безскрупулно и хулиганско отношение на недобросъвестни лица към опазването на нашия град! Ръководството на Община Берковица призовава на висок глас НЕ НА ВАНДАЛИЗМА! Поддържането на града в чисто и приятно място, където спокойно да живеем и отглеждаме децата си, е отговорност на всеки гражданин! Община Берковица се обръща с призив към всички жители – не бъдете безучастни и безразлични към безскрупулните прояви на вандализъм! Само по този начин можем с общи усилия да преустановим и ограничим случаите на безхаберно разрушаване на нашия град.
Съоръженията за игра на детските площадки, които бяха основно ремонтирани само преди близо 2 месеца, вече са повредени.
Вандалските прояви на недобросъвестни граждани за пореден път демонстрираха липса на отговорност и зрялост. Посегателството над кътовете за игра е не само посегателство върху безопасността на най-малките, но и върху правото им на безгрижни детски игри.
Община Берковица апелира към всички граждани да пазят общественото имущество и да подават сигнали за нарушители, като изразява категоричното си становище, че всякакви прояви на вандалщина ще бъдат строго съблюдавани и санкционирани.
Уважаеми съграждани, нека заедно се погрижим за приветливия облик на нашия град!
За сведение Община Берковица ще прилага снимков материал от вандалските прояви на територията на общината.








Снимки:община Берковица

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!