BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Какво да направим, ако нямаме достатъчно пари преди заплатата?

Какво да направим, ако нямаме достатъчно пари преди заплатата?

Едва ли съществува човек, който да не е изпитвал недостиг на финансови средства през живота си. Много често, когато не са останали почти никакви пари преди заплатата, се случва така, че или някоя колежка ще ви покани на парти, или пък в любимия ви магазин ще са пуснали промоция на дрехи и обувки. Разбира се, винаги можем първо да се опитаме да поговорим за заем с някой приятел или роднина, но шансовете да ни услужат със средства едва ли са големи. Пък и след това ще трябва да се разплатите колкото се може по-бързо.

Има и друг вариант – да потърсите услугите на банкови или други финансови институции и да изтеглите кредит. За неголеми суми и сравнително бърз срок на погасяване може да се обърнете към фирмите, които предлагат бързи кредити до заплата. Там няма условности и одобрението е до няколко часа, като веднага след това вашите средства ще бъдат преведени по сметката ви и вие бихте могли да разполагате с тях. Този вариант е много удобен за набавяне на средства преди заплата. Хубавото е, че няма да е необходимо да се разплатят веднага, а ще са разсрочени на вноски и така погасяването на сумата няма да бъде толкова осезаемо.

Но по принцип всеки трябва да се научи да разпределя бюджета си така, че да разполага винаги с някаква сума под ръка. Тук събрахме няколко съвета от финансови експерти, които може да ви бъдат от полза.

Планирането на бюджета е първото нещо, на което следва да обърнем внимание. Парите трябва да се управляват разумно и това е ключът към успеха. След като направите разчет на сметките, оставащите средства трябва да се разпределят по най-належащите разходи.

Спонтанните покупки трябва да бъдат сведени до минимум, защото обикновено те накланят везните в нежеланата посока. Когато човек е предвидил какви разходи ще направи и изведнъж обаче отделя една сравнително голяма сума инцидентно, това неминуемо ще се отрази неблагоприятно.

Заделяйте пари за „черни дни“. Винаги трябва да имате под ръка пари за спешни случаи и само и единствено от вас зависи да го осъществите. Осигурете си прилична сума, която да не пипате, освен, ако не се появи критична ситуация. Ще видите колко голямо облекчение ще се окаже такава една „въздушна възглавница“.

Посещения: 186

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!