BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Видин връчи грамоти и почетни плакети на лекоатлетки от СК „Радуканови“

Кметът на Видин връчи грамоти и почетни плакети на лекоатлетки от СК „Радуканови“

Ивайла Мишина и Рая Пламенова бяха наградени за спечелените от тях златни медали на Европейските атлетически игри за деца до 16 години, проведени в град Бърно (Чехия). Отличията се връчват по повод Духовния празник на Видин – Димитровден,съобщиха от местната администрацияа.

На събитието присъстваха заместник-кметът на Общината Борислава Борисова и председателят на Управителния съвет на Спортен клуб по лека атлетика „Радуканови“ и треньор Мирослав Радуканов.

При поднасянето на отличията д-р Цветан Ценков заяви: „В навечерието на Духовния празник на Видин сме длъжни да засвидетелстваме нашето възхищение и огромна благодарност за вашите постижения на това голямо състезание, където достойно сте представили не само Родината, но и нашия прекрасен град“.
На спортния форум в Бърно Ивайла Мишина е спечелила златен медал на скок дължина при момичета 2008 г., с постижение 4,78 м, а Рая Пламенова е завършила на първо място на скок дължина при момичета 2009 г., с постижение 4,52 м. Мирослав Радуканов разказа, че състезанието в Чехия е протекло при много силна конкуренция (общо над 1300 състезатели от 20 европейски държави). На този фон успехът на възпитаничките му показва, че се работи в правилната посока. Той благодари на Общината за подкрепата, а кметът увери, че това ще продължи и занапред.
Д-р Ценков съобщи, че Общината очаква финансиране от Министерството на младежта и спорта за основен ремонт на лекоатлетическата писта, така че клубът ще има още по-добри условия за тренировки. Той пожела на Ивайла и Рая здраве и успехи и ги призова винаги да носят Видин в сърцата си.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 26

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!