BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Видин: В този тежък момент съм длъжен да защитя интересите на моя град

Нека да не гледат на мен като на партийно лице. Като кмет на Видин, избран от коалицията на СДС, НДСВ и центристко-десните партии, имах покана да участвам в тази Национална конференция и тъй като ситуацията в България е доста неприятна, аз съм длъжен да защитя интересите на моя град.
Това каза пред журналисти, по време на среща с жители на обновен блок в комплекс „Химик“, кметът на Видин д-р Цветан Ценков в отговор на критиките отправени към него от гражданите за присъствието му на Националната конференция на ГЕРБ.

„Искам да кажа, че по-никакъв начин не съм подменил вота на хората“, коментира д-р Ценков и посочи, че не е членувал и няма да членува в друга партия, освен в НДСВ. Той поясни, че премиерът лично го е поканил, като представител на дясно-центристката коалиция и на града, където и политическа партия ГЕРБ участва в управлението.
Кметът обясни, че се е възползвал от тази покана, за да защити интереса на Видин с присъствието си там, защото, по думите му, Видин и видинчани искат подкрепата на това Правителство.

„Ще продължават да искат подкрепа и от следващото Правителство, независимо от коя партия ще бъде то. Аз като кмет съм длъжен да го направя и в това не виждам никаква лоша политика. След 6 месеца ще има редовни избори, нека тогава хората да преценят какво ще правят“, посочи д-р Ценков.

Той отбеляза, че от полза за Видин ще е, ако до края на годината бъде приет закон за индустриалните зони в България, какъвто ангажимент правителството е поело, тъй като в нашия град се предвижда да бъде направена най-голямата индустриална зона за Северна България. Видин се нуждае от подкрепата на Правителството и за да бъде градът газифициран, категоричен беше градоначалникът. Кметът разкри, че по време на Националната конференция, два пъти разговарял с Министъра на енергетиката Теменужка Петрова и тя е потвърдила това, което в момента подготвя Община Видин – общинско дружество по газопренос, което да кандидатства с държавната фирма „Булгартрансгаз“ по доставките на газта от транзитния коридор, който върви на 30 км. от Видин. „Ако няма правителство, всичко това не би могло да се случи“, заяви д-р Ценков.

Градоначалникът подчерта, че е необходимо спешно започване на изграждането на магистралата, за която Общината е направила всичко необходимо. Той отбеляза, че за месец и половина Община Видин се е справила с всички процедури във връзка с общинските земи и прехвърлянето им на АПИ, за да може да стартира изграждането на транспортния коридор. За 4 работни дни били връчени на над 1000 човека предизвестията за отчуждаване на техните имоти.

„Ето ви 3-4 мотива, които мен ме карат – като човек, като кмет и като гражданин, да присъствам на такъв политически форум, който би дал подкрепа на това Правителство, колкото и да е лошо в очите на много хора, да си докара мандата до края, да свърши тази работа, която е поело като ангажименти – и към нашия регион, и към страната“, посочи кметът.

Той още веднъж припомни, че е редно на редовните избори след няколко месеца хората да изберат кой да управлява България и се зарече, че независимо кое правителство ще застане начело на държавата, той ще направи отново пътека до много министерства, за да има минерална вода във Видин, за да има газ, за да бъде построена магистралата, за да започне изграждане на тунел под Петрохан.

„Мен ме интересува Видин – интереса на Видин и на видинчани, този град да се превърне наистина в едно прекрасно място за живеене“, заяви д-р Ценков. Той направи коментар във връзка с хората, които пишат постоянно във „Фейсбук“ от, по думите му, тролови профили. „Трябва да са наясно, че те дълги години са управлявали тук, този град и аз питам какво са направили, тепърва ще питам къде са 20-те млн. които са дадени на Видин, 20 млн. са дали и на Враца, но идете да видите разликата“, посочи видинският кмет и добави, че е разпоредил да се уточни кога са постъпили парите, дадени целево от правителството на Видин и за какво точно са отишли. Д-р Ценков бе категоричен, че някои хора трябва да се засрамят и да не гледат на Видин като на бащиния и на тяхна лична собственост, а да го гледат като техното родно място.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 2 026

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!