BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Видин спази обещанието си дадено пред нашите камери – тръгна на работа с колело

Кметът на Видин спази обещанието си дадено пред нашите камери – тръгна на работа с колело

Припомняме, че в предаването ТЕМИТЕ на Видин Вест д-р Цветан Ценков заяви, че новото превозно средство на кмета на Видин е велосипедът.

Новият градоначалник, встъпил в длъжност само преди ден, няма да ползва служебен автомобил, за да го вози до работното място и обратно към вкъщи. Д-р Цветан Ценков ще разчита на своя велосипед, с който се придвижва в града от много години. Тази сутрин кметът паркира любимото си превозно средство до сградата на Общината. Независимо от ранния час, там го очакваха граждани, с които разговаря. Той бе приятно изненадан и от свои приятели от чужбина, дошли да го поздравят специално с новия пост, с пожелание за успешен мандат.
И като кмет на Община Видин, д-р Ценков остава привърженик на здравословния начин на живот, като дава личен пример за това. Той вярва, че видинчани са напредничави хора и всеки може да направи своите малки стъпки към преобразяване на средата, в която живее и на родния град, за да бъде чист, приветлив и гостоприемен.
Това съобщиха от общината за медиите и допълват:
Според авторите на мащабен анализ, публикуван в авторитетното английско издание „Бритиш медикъл джърнъл“ карането на велосипед, освен че е евтино и екологично, има постоянен благотворен ефект върху здравето. То е дори по-полезно от ходенето пеша, затова трябва да се поощрява от държавата и общините по всякакви начини.

източник: Община Видин

Посещения: 308

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!