BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Враца откри фолклорния празник „Бели нощи“ в село Бели извор

Калин Каменов откри фолклорния празник „Бели нощи“ в с. Бели извор, съобщиха от община Враца.
„На днешния голям християнски празник – Голяма Богородица Ви пожелавам да бъдете здрави, да не спирате да мечтаете и да вярвате в доброто, защото това е и посланието на този ден. Още по-хубаво е, че днес сте тук, с вашите семейства и приятели, заедно да празнуваме поредното издание на фолклорния фестивал „Бели нощи“. Забавлявайте се от сърце и честит празник!“ – с тези думи кметът на Община Враца Калин Каменов откри традиционния празник в село Бели Извор.
Приветствие към присъстващите отправи и кметът на селото домакин – Кирил Илиев.
Празничната програма продължи с концерт на оркестър „Пловдив“, с който бе дадено началото на тридневните празници в населеното място.
В петък, на откритата сцена пред обновената сграда на читалището в центъра на селото, ще се изявят танцов състав „Чомстил“ и възпитаници на ОУ „Христо Ботев“ от с. Търнава. Богата програма са подготвили и самодейците от читалищата в кв. „Бистрец“ и селата Девене и Паволче.
Празникът „Бели нощи 2019“ ще завърши в събота – 17 август с изпълнение на танцови състави и вокални групи от НЧ „Бъдеще 1926“ от село Бели Извор и с концерт на фолклорния певец Светлин Миланов.





Снимки: Община Враца

Екип:Видин Вест

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!