BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Любомир Георгиев, кандидат за кмет на Видин: „Ще съм кмет на всички видинчани“ (Утро с Видин Вест)

Любомир Георгиев, кандидат за кмет на Видин: „Ще съм кмет на всички видинчани“ (Утро с Видин Вест)

„Време е Видин да излезе от негативната статистика“, категоричен е Любомир Георгиев.

Това, което ме накара да приема номинацията на БСП е, че целия ми съзнателен живот е преминал в училище и бях свидетел как стотици интелигентни млади хора излязоха от Видин с надеждата след завършването на висшето си образование да се върнат в своя роден град, при своите семейства. Но, за съжаление, това не стана. И не защото те не обичат своя град, а защото той не може да им предостави никаква реализация. Боли ме, че с всяка измината година градът опустява. Вие сте журналист и виждате хората, в града! Те са мрачни и изгубили надежда“, коментира Любомир Георгиев.

Кандидатът за кмет е решен да излезе от партийните рамки и да бъде градоначалник на всички граждани на Видин. Според него има шанс Видин да излезе от негативната статистика със създаването на социални предприятия, които да извършват дейностите, за които в момента Община Видин плаща милиони на външни фирми.

„Най-големият проблем на града е липсата на инвестиции и това трябва да се промени. Здравеопазването също, знаете е голям проблем и най-вече липсата на кадри. Това, че в момента има филиал на Русенския университет е чудесно, но може да привлечем и интереса на Медицинския университет във Варна, които да направят свой филиал. Знаете, че по официални данни в момента има сериозен недостиг на медицински персонал“, коментира още Георгиев.

Той е решен да води позитивна предизборна кампания с граждански диалог със всеки жител на Общината. Георгиев е категоричен, че предизборната кампания трябва да се проведе под формата „сблъсък на идеи“, а не компроматна война.

„Достойството ми и възпитанието ми не биха позволили да водя компроматна война“, категоричен е Любомир Георгиев.

ВИЖТЕ ОЩЕ…

ЕКИП: ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 203

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!