BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Напрежение в детска градина заради дете, наказано да гледа другите как ядат

Напрежение в детска градина заради дете, наказано да гледа другите как ядат

Напрежение в детска градина заради наказано дете, съобщава Дарик, цитирайки БНТ.
Проверка на общината ще установява дали 5-годишно дете е наказвано системно от помощник-възпитател.
В същото време, родители на деца от групата обвиняват директора на градината в натиск върху персонала и защитават възпитателката.
Напрежението в детската градина продължава повече от седмица. Преди дни се е провела среща с представители на общината, детското заведение и родители. Тепърва проверка ще доказва дали 5-годишно дете е принуждавано да седи на столче и да гледа децата как закусват, защото е отказало да спи и е събуло панталона си.
Говори се за случай от преди повече от година когато същото това дете е късало тоалетна хартия, а след това е било принуждавано да я почиства. Сигналите са разнопосочни. Има такива в защита на възпитателката, която най-вероятно вече е подала молба за напускане.
Майката на детето, заяви, че цялото семейство емоционално е понесло случая и отказват да бъдат замесвани в проверката. Проверката вече е започнала. И вчера, и днес има представители от отдел „Образование“ в детското заведение.
Стефан Стоянов, заместник-кмет по образование в община Пловдив, казва, че от седмица има напрежение и жалби от някои родители, от част от персонала. „Активно водихме разговори и с част от родителите.
Представители на отдел „Образование“ присъстваха на една от родителските срещи. Има оплакване от едно от семействата, че дете е било наказвано и то системно, което е абсолютно недопустимо“, допълва Стефан Стоянов.

Екип:Видин Вест

Посещения: 88

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!