BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На ГКПП „Дунав мост“ откриха над 400 гр. кокаин в лек автомобил, шофьорът бил дрогиран (Снимки)

На ГКПП „Дунав мост“ откриха над 400 гр. кокаин в лек автомобил, шофьорът бил дрогиран (Снимки)

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ иззеха 415 грама кокаин, при проверка на лек автомобил в района на ГКПП Дунав мост-Русе, съобщиха от Агенция „Митници“.

Колата, управлявана от чуждестранен гражданин, е селектирана за щателна митническа проверка на 6 юли, при която митническите служители откриват наркотичното вещество, укрито в автомобила. Извършеният на място полеви наркотест на веществото е дал индикация за кокаин. След оказване на съдействие от служители на сектор „Пътна полиция“ – Русе, на водача на превозното средство е направен и полеви тест за употреба на наркотични, упойващи вещества и техните аналози, който също е дал положителен резултат.
Окръжна прокуратура – Русе уведомява по случая, че на 06.07.2020 г. е привлечен в качеството на обвиняем румънския гражданин К.А. К. – на 44 години за опит за контрабанден износ на наркотично вещество през ГКПП „Дунав мост“. Той е задържан по време на митническата проверка, когато в автомобила му са намерени близо 415 грама кокаин на обща стойност 18 673, 65 лева.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Русе обвиняемият е задържан за срок от 72 часа. Наркотичното вещество и автомобилът са иззети като веществени доказателства по делото. Разследването се провежда от разследващ митнически инспектор под формата на бързо производство. По делото се разпитват свидетели и са назначени експертизи. За престъплението е предвидено наказание лишаване от свобода от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

Снимки:Агенция „Митници“

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 66

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!