BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови промени при шофьорските курсове

Нови промени при шофьорските курсове

Нови промени при шофьорските курсове.
От 31 часа досега, часовете по кормуване трябва да скочат на 42. В тях се включват минимум 5 часа управление извън населено място. Три от тях трябва задължително да са по магистрала, скоростен път или път с интензивен автомобилен трафик. Минимум 10 часа пък трябва да бъдат изкарани в управление на колата по улици и булеварди с голяма интензивност на движението. Поне два часа ще е и нощното кормуване, както и шофирането при намалена или ограничена видимост. До този момент въпросните часове се провеждаха по инициатива на инструктора и не бяха изрично законово разписани.
Засега не се предвижда въвеждане на задължително кормуване на полигон. Някои от групите умения, които кандидат-шофьорите трябва да придобият, обаче с именно от него и са включени в изпита за книжка. Сред тях са запознаването с авотмобила, пускане, тръгване, разминаване и др.
Същевременно се предвижда намаляване на часовете за теория, които се планира да паднат от 40 на 25. Промени ще има и при листовките, където се очаква някои групи въпроси да отпаднат от материала.
Очаква се увеличаването на часовете за кормуване да вдигне и таксите за шофьорските курсове. В момента 1 час кормуване е между 20 и 25 лева, което означава, че курсът може да поскъпне с над 220 лева.
По промените е постигнато съгласие в работната група, в която участват няколко министерства, КАТ, Автомобилна администрация и браншови организации. Очаква се да влязат в сила до няколко месеца – успоредно с предвижданите промени за електронен контрол на часовете по кормуване, който включва и селфита между ученика и инструктора. В момента въпросният контрол се тества в около 15 учебни центъра в страната.

Екип:Видин Вест

Посещения: 14

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!