BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Няма да отпадне пролетната ваканция на учениците

Няма да отпадне пролетната ваканция на учениците

Пролетната ваканция на учениците нма да отпада. Това каза в Министерския съвет министър Красимир Вълчев. Така учениците ще почиват от 13 до 20 април, включително.
В този период се предвиждат дейности по отдих като музика и физическо възпитание, но те няма да имат задължителен характер и ще са по желание.
На извънреден брифинг министърът на образованието обясни, че ще бъдат предложени нови дати за изпитите след 7-ми и 12-ти клас, ако на 14-ти май учебният процес в училищата бъде възстановен.
За дванайсетокласниците датите ще бъдат преместени на 30 май и 1 юни, а за седмокласниците – на 13 и 15 юни. По думите на Вълчев няма пречка да се проведе и външно оценяване след четвърти и десети клас.
Всичко това ще се обсъди с професионалната общност, за да постигне консенсус. Вълчев допусна и вариант няколко съботи да се даде възможност да се отучва.
Той отбеляза, че има претоварване на децата и учителите и по тази причина се създава национален виртуален център от психолози, които да работят с учениците през следващите седмици.
Вълчев съобщи, че детските групи най-вероятно ще бъдат с повече групи през лятото. Занималните също ще бъдат удължени, тъй като много от родителите ще са изчерпали отпуските си.
„Педагогическия персонал в детските градини е в отпуск по време на извънредното положение, докато имат такъв. Обучението в електронна среда не е подходящо за деца в тази въсраст“, каза още министъра.
Относно мерките, които ще бъдат предприети спрямо непедагогическия персонал от детските градини, който е по малък отпуск, Вълчев каза, че се обмислят различни мерки и предстои окончателно приемане.
„Ще обсъдим през следващите дни една част от работещите в детските градини, ако е необходим персонал, да ги използват в системата на здравеопазването. Естествено това ще става при тяхно съгласие“, уточни министърът на образованието.

Посещения: 684

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!