BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обсъжда се изготвянето на здравен протокол по време на изборите

Обсъжда се изготвянето на здравен протокол по време на изборите

Всички общини на територията на страната са в готовност парламентарните избори да се проведат на 28 март. В това увери Даниел Панов, кмет на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините в Република България, по време на срещата му с президента Румен Радев, предаде Novini.bg.

Той увери, че имат готовност и организация, с която да започне подготовката за провеждането на парламентарните избори. Кметовете на общините са органите на изпълнителната власт, които имат правомощия да организират и технически да обезпечават изборния процес. Имаме подготвителен процес. Разполагаме и с анализ, от който сме извадили добрите пракитики от провеждането на избори от други страни, които ще ги внедрим тук, веднага щом бъде обявена датата“, обясни Димитър Панов и подчерта, че общинските администрации имат солиден опит и техническа експертиза.

Мнението на всеки един кмет е, че трябва да запазим здравето на хората, поради което сме провели разговори с министъра на здравеопазването относно изготвянето на здравния протокол. Обсъждали сме много детайли по него, като ръкавици, маски, разстоянието, дезинфектантите, добави той.
,,Ако изборите са на 28 март, от 26 януари имаме готовност на 5 февруари всички кметове на общини трябва да образуват със своя заповед избирателните секции на територията на съответната община. Следващото наше задължение определя местата за обявяване на избирателните секции. Това като срок при нас е разписано като 10 февруари. На 15 февруари общинската администрация обявява предварителните избирателни списъци и ги публикува на интернет страницата. На 20 февруари се провеждат консултациите, които са 35 дни преди изборния ден. Нещата, които сме начертали като план, са доста обсъждани, така че сме сигурни, че ще се справим, увери Панов.

Снимка, кадър:Novini.bg

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 14

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!