BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Белоградчик санира още 15 блока

Община Белоградчик спечели три проекта за „Изпълнение на мерки за повишаване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради“ по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-2.003 „Енергийна ефективност в периферните райони-3” по приоритетна ос 2 „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони” на Оперативната програма „Региони в растеж” 2014-2020. Обектите на интервенция, са в пълна степен на проектна готовност, включително с влязло в сила разрешение за строеж и КСС.

Общия размер на одобрената безвъзмездна финансова помощ е на стойност 4 186 107,87 лв., информират от пресслужбата на община Белоградчик.
Предвидените дейности са подмяна на стара дограма с нова PVC, полагане на топлоизолация по фасади, под и покрив, ремонтни дейности по покрив, конструктивни мерки и осигуряване на достъпна среда в 15 многофамилни сгради в град Белоградчик.
Проектът на община Белоградчик в процедурата „Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура – системи за външно изкуствено осветление на общините“, финансирана от Норвежкия финансов механизъм премина първия етап и е допуснат до техническа и финансова оценка. По нея се осигуряват до 100 % финансиране за системи за външно изкуствено осветление на общините.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!