BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Видин разработи програма за благоустрояване „Нашият Видин – по-красив от всякога“

Община Видин разработи програма за благоустрояване „Нашият Видин – по-красив от всякога“

Тя има за цел да направи средата на живот по-привлекателна, по-социална, по-безопасна, като даде шанс, на конкурентен принцип, на по-активните и по-задружните собственици в многофамилни жилищни сгради, както и на жителите на всички населени места да кандидатстват за благоустрояване на общинската инфраструктура, съобщиха от общината.

Заявление за интерес и финансова подкрепа (по образец) могат да подават органи на управление на етажната собственост; кметове и кметски наместници на населените места на територията на Община Видин; представляващи юридически лица с нестопанска цел и фирми; граждани, които не участват в режим на етажна собственост. В случай на одобрение, заявителите ще осъществяват контрол върху изпълнението на дейностите, предвидени в проекта за облагородяване на пространствата и/или ремонт на общинска инфраструктура. Общината ще отговаря за цялостното техническо изпълнение и финансово администриране на програмата, като извършва и координационни функции. Конкретните дейности по благоустрояване ще се реализират от външни изпълнители, избрани по реда и условията на Закона за обществените поръчки.
Програмата има състезателен характер и заявленията ще се разглеждат по реда на тяхното подаване. В тях задължително трябва да се посочи обхватът на територията и желанието за вида на облагородяване на конкретния терен или обект (общинска собственост). За град Видин това включва асфалтиране на паркинги пред блокове; асфалтиране, баластриране и ремонт на улици; благоустрояване и озеленяване на междублокови пространства и зелени площи; поставяне на улично осветление и видеокамери (при технологична възможност). За останалите населени места в Общината видът облагородяване може да е асфалтиране, баластриране и ремонт на улици; благоустрояване и озеленяване на пространства и зелени площи; поставяне на улично осветление и видеокамери (при технологична възможност); благоустрояване на гробищни паркове; ремонт на сграден фонд (общинска собственост).
Заявленията ще бъдат оценявани чрез точкова система по определени критерии: живущите, които ще се възползват от подобренията, да нямат задължения към Община Видин (данък сгради, такса битови отпадъци, данък МПС, патентен данък и други); влошено състояние на инфраструктурата, за чийто ремонт се кандидатства (служебно ще се проверява); максимален брой живущи, които ще се възползват от подобрената инфраструктура; предложението да бъде в съответствие с предвижданията на действащ подробен устройствен план (ПУП); в предвиденото за облагородяване пространство да няма незаконно строителство.
Програмата стартира от 8.01.2021 г., откогато започва и приемът на документи. Те ще се подават в Центъра за услуги и информация на гражданите в Община Видин, всеки работен ден от 8.30 ч. до 17.00 ч. Пълните условия, както и документите за кандидатстване са публикувани на интернет страницата на Община Видин: www.vidin.bg – раздел Изпълнявани проекти/В процес на изпълнение/Програма „Нашият Видин – по-красив от всякога“.

Снимки:община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 187

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!