BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Монтана получи 7 машини за рискови ситуации

Община Монтана получи 7 машини за рискови ситуации
Два високо проходими автомобила, багер, спасителна платформа с вишка, два мини челни товарача и селскостопански трактор са новата техника в парка на общинското предприятие „Чистота” в Монтана, съобщиха от пресслужбата на общината.

Оборудването бе представено от кмета Златко Живков пред журналисти. В изявлението си той поясни, че новите превозни средства са доставени по проект за трансгранично сътрудничество между Монтана и румънската община Моцацей, който трябва да приключи през март следващата година.

Общият бюджет на проекта е 773 960 евро като 421 хиляди от тях ще усвои община Монтана. Оборудването ще помогне за по-добро управление на действията в рискови ситуации и в труднодостъпни хълмисти терени.

Ще бъде изготвено и ръководство за подготовка на гражданите при бедствия и проведени обучения за доброволци на разменни гостувания в двата партньорски града. Това е третият проект, чрез който се обновява автопарка на общинското предприятие „Чистота” в Монтана.

 

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!