BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Монтана стартира годината с рекордните 7,1 милиона лева

В първата седмица на 2021 са преведени 7,1 милиона лева на всички общински звена в сферата на образованието, културата, социалните и комунални услуги заяви кметът на Монтана Златко Живков.

Изплатени са дължими суми към 60 фирми Работят всички детски градини и ясли. Посещаемостта през първия ден на отварянето е била между 50 и 60 на сто от капацитета им, но за три дни на някой места е стигнала до 90. Това е много важно за работещите родители, подчерта Живков. Община Монтана е с най-ниска безработица в Северозапада – 5,2 %, заяви той.

Въпреки, че е още рано за пълен анализ на 2020, тя е най-силната година на община Монтана в условията на преход, каза още кметът на Монтана. Трудностите в събираемостта на местни приходи от първата половина на миналата година са наваксани в последните й месеци. Общината има и най-големия преходен остатък в бюджета си, в размер на близо 7 милиона лева. Това се дължи на 5 милиона лева, които правителството отпусна през декември за реконструкция на централния площад „Жеравица”. Още 1,9 милиона лева са преходните остатъци във функциите образование и социални дейности.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!