BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ограничено движение на границата със Северна Македония и граничен пункт Калотина, ще се пропускат само товарни автомобили

Ограничено движение на границата със Северна Македония и граничен пункт Калотина, ще се пропускат само товарни автомобили

На границата с Република Сърбия: По информация на сръбските гранични власти, на ГКПП Градина, съпределен на българския пункт Калотина, се спира преминаването на леки коли, микробуси и автобуси. Ще се пропускат само товарни автомобили, сръбски граждани, акредитирани в Р Сърбия дипломати и граждани с постоянно пребиваване в Р Сърбия.

Трафикът на ГКПП Връшка чука е нормален. От 12.03.2020 г временно е преустановeно преминаването на лица и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП Олтоманци, ГКПП Стразимировци и ГКПП Брегово. Въведена е временна забрана за влизане на територията на Република Сърбия на чужди граждани, пристигащи от Италия, Китай, Република Корея, Иран, Испания и Швейцария, Австрия, Румъния, Словения, Германия, Франция и Гърция.

На границата с Република Северна Македония: По информация на македонските гранични власти, от 15.03. 2020 се спира пропускането на леки автомобили, автобуси и пешеходци на северномакедонските пунктове, съпределни на българските ГКПП Станке Лисичково и ГКПП Златарево. Ограничението не се отнася за товарни автомобили.

От 13.03.2020 г. Република Северна Македония временно не допуска на своя територия чужди граждани, които идват от рисковите в епидемиологично отношение дестинации Италия, Китай, Южна Корея, Иран, Франция, Германия и Испания.

На границата с Румъния на ГКПП Видин-Дунав мост трафикът е интензивен за товарни автомобили и в двете посоки. По информация на румънските гранични власти от 14.03.2020 г. Румъния спира преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Оряхово, Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението се въвежда за 30 дни. Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина. Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението. Гореспоменатите мерки и ограничения ще се прилагат и върху морските и речните превози.

На границата с Република Турция на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили. Във връзка с епидемиологичната обстановка, на влизане в Турция на ГКПП Капъкуле турските власти са монтирали термокамера за измерване на температурата на влизащите пътници. Това може да доведе до забавяне на преминаването в посока Турция. По решение на турските власти временно е преустановено движението на международния бърз влак България – Турция.

На границата с Република Гърция на ГКПП Кулата трафикът е интензивен на вход и изход за товарни автомобили.
Информацията е подадена от гранична полиция, тази сутрин към 6 часа.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 40

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!