BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха Център за домашни грижи в Белоградчик(Снимки)

В община Белоградчик официално бе открита нова социална услуга – Център „Домашни грижи”. Услуга е изградена в рамките на проект „Иновативни модели за грижи в общността за хора с хронични заболявания и трайни увреждания“. Проектът се реализира от Българския червен кръст, в партньорство с Министерството на труда и социалната политика и Министерство на здравеопазването, както и с партньорството на „Норвежка асоциация на местните и регионални власти”, с подкрепата на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2020 г.

На официалното откриване присъстваха инж. Борис Николов – кмет на Община Белоградчик, д-р Надежда Тодоровска – заместник-генерален директор на Български червен кръст и ръководител на проекта, Боян Минков – председател на Общински съвет – Белоградчик, Антон Трифонов – зам. кмет на Община Белоградчик, Диана Йорданова – координатор на проекта, Албена Бакалеева – секретар на Община Белоградчик, Цветелина Петрова – директор на БЧК – Видин, д-р Владислав Владински – директор на РЗИ – Видин, Лилия Трифонова – управител на МБАЛ „Проф. д-р Г. Златарски”, Илиана Веселинова – директор на дирекция „Социално подпомагане“ – Белоградчик, представители на здравни и социални заведения, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.
В обръщението си към всички присъстващи на тържеството, кметът на община Белоградчик – Борис Николов, подчерта че „само преди няколко дни са открити последните два социални центъра за работа с деца и родители, и с откриването на новия център общината ще има още по-голяма възможност да обслужи по-добре и застаряващото население. Социалните центрове на територията на общината стават осем“. Подчертавайки големите предимства на разкритите социлани услуги – както по отношение на възможността да се обслужват потребители, имащи сериозна потребност от подкрепа и грижи, така и по отношение на наетите нови близо сто служители. Кметът на общината изказа най-сърдечна благодарност на БЧК и пожела на персонала на новооткрития център – да работят отговорно, до бъдат добри, състрадателни и толерантни.
Тържествения водосвет за откриването на Центъра за домашни грижи бе отслужен от Негово Високоблагоговейство отец Рафаил – архиерейстки наместник на Белоградчишка духовна околия към Видинска епархия.
Капацитетът на Центъра е 100 потребители – възрастни хора с хронични заболявания и трайни увреждания, които ще получават интегрирани здравно-социални грижи в дома си.
Мариам Александрова от Вокална група „Звънчета” и участници от „Школа по танци” към Детски комплекс – Белоградчик, както и група за стари градски песни към Пенсионерски клуб „Мадона” поздравиха присъстващите с кратка програма.





Снимки:община Белоградчик

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!