BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отменят Видинския панаир заради епидемичната обстановка

Отменят Видинския панаир заради епидемичната обстановка

Както вчера „Видин Вест“ предположи, провеждането на Видинския панаир се отменя заради епидемичната обстановка.

Това стана ясно на пресконференция след заседание на Областния кризисен щаб, съобщават от община Видин.
В нея участваха областният управител Момчил Станков, заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, председателят на Общинския съвет Генади Велков и директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Венцислав Владински.

На заседанието е взето решение, предвид създалата се усложнена обстановка в цялата страна във връзка с COVID-19, масови събития със струпване на голям брой хора, да бъдат отменени заради риска от зараза. В това число попадат предстоящите панаири и съборите, които се провеждат в много селища.

Борислава Борисова каза, че Общината е имала готовност, ресурс и желание да организира тазгодишния Видински панаир, който е с над 120-годишна история. „Но предвид удължаването на епидемичната обстановка, за нас са най-важни здравето и живота на хората. Не искаме да бъдем причина за създаването на предпоставки за разпространението на COVID-19. Общинското ръководство разбира сериозността на проблема и нито за миг не се поколебахме да приемем и изпълним решението на Областния щаб“ – заяви заместник-кметът.

Тя отбеляза, че в близките изминали години традиционния панаир е посещаван средно на ден от над 10 000 души, а когато в концертната програма са участвали големи звезди – дори и над 20 000. Борисова допълни още, че традиционното изложение е не само място за продажбата на стоки, но и за създаване на много контакти, за срещи с близки и приятели. В него се включват производители, търговци и занаятчии от цялата страна, както и от съседните Сърбия и Румъния. И изрази надежда, че догодина нещата ще се нормализират и хората отново ще се радват на дългогодишната традиция.

Председателят на Общинския съвет сподели, че допреди 10 дни неговото мнение е било да се проведе Видинския панаир, с оглед на това, че е един от най-старите, че ще донесе приходи на много видински фирми, както и на Общината. Днес той също подчерта, че на първо място трябва да стои грижата за здравето на хората и подкрепя решението на щаба.

Областният управител обясни, че що се касае до всички масови мероприятия, които са свързани със струпване на много хора и не може да се направи организация за дистанция и дезинфекция, то те ще бъдат забранени. „Не можем да си позволим Видин отново да се превърне в огнище на заразата“ – категоричен бе той.

Борисова потвърди, че най-близките предстоящи събития, които се организират съвместно с Общината – Retro Parade – Vintage Vehicles Vidin 2020 и Summer Vibes Festival Vidin 2020, ще се проведат при спазване на всички необходими противоепидемични мерки.

Снимка:Областна администрация Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 614

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!