BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Оцеляла при инцидент с асансьор има нужда от скъпоструваща операция

Оцеляла при инцидент с асансьор има нужда от скъпоструваща операция

Вече 5 години няма виновни за инцидента с асансьор в София, при който една жена загина, а друга пострада тежко, съобщава NOVA.

Оцелялата се казва Мария Ваклинова.

Тя беше приета в болница в много тежко състояние и няколко дни беше в кома. Въпреки това успя да се пребори.
Днес тя ходи на работа, гледа децата си, но все още има травми, заради които трябва да й се направят две операции.
Освен че търси справедливост за случилото се, Мария има нужда и от финансова помощ за операциите си.
Тя започва кампания, в която се включиха и известни актьори като Филип Аврамов.
На 19 август 2014 г. Мария Ваклинова пострада изключително тежко след пропадане на асансьор от 9-ия етаж в София. Няколко дни Мария беше между живота и смъртта. Имаше счупени ребра, разкъсвания на бял дроб, черен дроб, черва, лицево-черепна травма, счупени прешлени и пета. В първите дни претърпя няколко тежки животоспасяващи операции. Гръбнакът й беше укрепен с титаниеви импланти, поставен беше имлант на петата ѝ, пишат от platformata.bg по повод кампанията „Мисия Мария“.
Оттогава минаха 5 години. Чудото Мария живее втори живот. Не се оплаква, ходи на работа, плаща наем и се грижи за двамата си сина (вече са на 14 г. и 19 г.).

На 19 май 2015 Мария преживя поредната операция – от крака й бяха оперативно отстранени имплантите, за да се освободи движението му. Тогава приятели, познати и непознати направихме кампания и събрахме средства за медикаменти и последваща рехабилитация, които не се покриват от здравната каса.
Болките обаче продължават да съпътстват деня и нощта на Мария. Възможно ли е нещата да станат по-добре?
Лекуващите лекари и хирурзи на Мария, които я върнаха към живота, не се наемат да направят нови операции.

През септември 2019 г. Мария беше на консултация с проф. Рудолф Шабус във виенската клиника Wiener Privatklinik. Проф. Шабус се ангажира да направи две операции – на крака и на гръбнака. Операцията на крака включва декомпресия на нерв и артродеза, като за това ще бъде направена присадка от тазовата кост. Операцията на гръбнака е за отстраняване на металната стабилизираща система, поставена поради получените при падането фрактури на прешлените.
Офертата на Wiener Privatklinik общо за двете операции е 18 140 евро. Освен тези средства, са необходими пари за пътуване, следоперативни прегледи и манипулации, медикаменти, рехабилитация. Затова се стремим да съберем 40 000 лева.

Пет години след падането на асансьора-убиец още няма наказани. През септември 2019 държавата внесе обвинение. Дотогава имаше само две прекратени заседания по делото. Това лято самата Мария заведе дела за причинените страдания. Всичко е в самото си начало. Мария не разчита да й бъде изплатено обезщетение в близките месеци, а може би и години.

Ако искате да помогнете, може да го направите по следните начини:

Дарителска сметка в Eurobank:
IBAN BG 41 BPBI 7940 40 66 34 1102
Мария Илиева Ваклинова
За онлайн дарения има дарителска кампания в Platformata.bg.

Източник:dariknews.bg.

Посещения: 5

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!