BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Очакват резултати от проверката за профилактиката на предавателите на БНР

Очакват резултати от проверката за профилактиката на предавателите на БНР

До края на седмицата се очакват резултати от проверката за профилактиката на предавателите на БНР, каза заместник-главният прокурор Иван Гешев, след като беше изслушан от комисията по атестиране към съдийската колегия на ВСС.
Очаква се днес на наблюдаващия прокурор да бъдат докладвани всички събрани материали, в това число и от разпити. Анализът по тях ще бъде правен с ДАНС.
Проверката за профилактиката на предаватели на БНР, обявена вечерта преди самата профилактика, беше възложена от главния прокурор Сотир Цацаров.
Гешев обеща още днес или утре да бъдат обявени резултати от свършеното до момента.
За десет години по актове на Гешев са осъдени 233 човека. За същия период той е внесъл в съда 230 прокурорски акта, сочи кадровата му справка. Тя беше представена днес от комисията по атестиране и конкурси към съдийската колегия на ВСС.
В доклада на комисията, който беше приет единодушно, без дебати и въпроси, изчерпателно беше описана кариерата на Гешев от завършването му на Академията на МВР, през помощник-следовател, редови прокурор, ръководител на спецпрокуратурата, до заместник-главен прокурор.
68 становища до момента са постъпили в подкрепа на Гешев, като основната част са от прокуратурата.
Благодаря и на тези, които не са ме подкрепили. Истината може да бъде установена само с излагането на различни точки, каза Гешев.
А на тези, които казаха, че ще дадат становища, когато видят резултатите от неговата работа, Гешев каза, че ще останат разочаровани. И препоръча да не си губят времето и да се насочат към други сегменти в своята дейност.

Източник:БТА

Посещения: 6

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!