BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Памучно спално бельо: Да разкрием неговите тайни

Памучно спално бельо: Да разкрием неговите тайни

Отдавна са отминали дните, когато памучното спално бельо е било запазена марка единствено за богатите и благородниците. Днес във всеки дом могат да се намерят спални комплекти, изработени от памук, защото тази чудесна тъкан е оценена по достойнство и заема важна място в нашето ежедневие, за да го направи по-леко и приятно. В тази статия ще поговорим за предимствата на памучното спално бельо и защо то е едно от най-предпочитаните и най-уважаваните от съвременния човек.
Истината е, че памучните спални комплекти имат огромни предимства, с които отдавна са заслужили любовта на почитателите си.

Ако искате да разнообразите и обновите интериора на вашата спалня, то тогава може да помислите за нови постелки от памук. Няма да съжалявате, защото памукът има изключителни достойнства. Едно от тях е страхотният му външен вид. Изключително гладък, лек и нежен на допир, памучният плат ще обгърне вашата кожа с много мекота. Но това не трябва да ви заблуждава относно неговата издръжливост, която е пословична. Памучното спално бельо е прочуто с това, че е супер устойчиво на машинно пране и дори след множество изпирания в пералнята изглежда като чисто ново. Можете да го третирате с препарати за петна и това няма да му навреди по никакъв начин, нито пък ще го уплашат високите температури. И все пак, то също си има и някои недостатъци. Например, че се мачка много лесно. Ето защо е препоръчително спалните комплекти от памук да бъдат гладени, преди да застелите с тях леглото си. И това трябва да стане докато те са все още леко влажни, защото в противен случай дори ютията няма да помогне и отново ще стоят измачкани. Разбира се, за някои от вас това едва ли е голям проблем, но все пак сме длъжни да го споменем.

Още едно огромно предимство на спалното бельо от памук е че то е екологично и антиалергично. Топли прекрасно в студените нощи, през лятото осигурява прохлада. За разлика от изкуствените материи, памукът не дразни кожата и отлично пропуска въздуха и влагата.

Посещения: 104

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!