BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Парламентът прие да се въведе доброволна казарма

Парламентът прие да се въведе доброволна казарма

Със 103 гласа „за“, 42 „въздържали се” и без нито един против депутатите приеха на първо четене промените в Закона за резерва на въоръжените сили.

Срочна служба в доброволния резерв предвиждат промени в Закона за резерва на въоръжените сили, който беше обсъден на първо четене в Народното събрание.

Предложението дава възможност всеки български гражданин до 40 г., по негово желание и при условие, че отговаря на изискванията на закона да служи във въоръжените сили за срок до 6 месеца, работодателите ще имат възможност да запазват персонала си, като осигуряват неплатен отпуск на работниците.

Според готвените промени, на доброволните резервисти ще се осигури възнаграждение, здравно и социално осигуряване при изпълнение на договор за срочна служба в доброволния резерв. Те ще подписват договор и ще получат статут на срочна служба в доброволния резерв за срока на договора. Според вносителите от Министерския съвет, това ще доведе до повишаване на интереса и ангажираността на българските граждани към тяхната подготовката за защита на отечество, предаде Novini.bg.

С увеличаване броя на български граждани с военна подготовка ще се подобри възможността за попълване на запаса на въоръжените сили.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 32

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!