BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Партия „Воля“ започва кампания за провеждане на референдум

Партия „Воля“ започва кампания за провеждане на референдум

Националното допитване, което от политическата сила ще инициират, ще включва четири въпроса. Най-важният, по думите на председателя на партията Веселин Марешки, е този за еврото и трябва ли то да бъде въведено в България.
Останалите – да имат ли право неграмотни да гласуват, да има ли видеонаблюдение в края на изборния ден при отварянето на урните и броенето на бюлетините и да се внасят ли боклуци от Европа и Третия свят.
„Защото златно правило за демократичните държави е допитването до суверена. През годините никой не попита българския народ дали да членува в Европейския съюз, дали да членува в НАТО… Затова ние отговаряме с реални прагматични решения. Стартиране на референдум, обявяваме 4 важни теми, готови сме за други хора да се включат и да добавяме още теми в референдума“, заявяват от „Воля“.
Марешки кани всички политически партии и неправителствени организации на среща днес в Народното събрание, за да обсъдят други важни за обществото въпроси и за да се включат в Инициативния комитет.

Източник:Novini.bg

Посещения: 20

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!