BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пастор от Лом с положителна проба за COVID-19

Пастор от Лом с положителна проба за COVID-19

„Първи пациент с коронавирус е приет за лечение в инфекциозното отделение на държавната болница МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана“, съобщи директорът на болницата д-р Тони Тодоров.
Пациентът е мъж на 64 години от Лом и за сега е в добро общо здравославно сътояние, не се налага интубиране. Първоначално е насочен в отделението по пулмология, където не е постъпвал, а само му е взета проба за коронавирус и веднага е настанен в инфекциозното отделение.
Там е отделен с специално изолирана за болни от COVID-19 стая. Той е постъпил в болницата в Монтана, след като от 10 дни насам е имал грипни симптоми. Директорът на РЗИ в Монтана д-р Елена Борисова съобщи, че до момента са идентифицирани 20 контактни, с които пациентът е бил във връзка. Всички те се поставят под 14-дневна карантина от днес.
Никой от тях няма оплаквания и в момента са в добро здравословно състояние, но ще бъдат проследявани и ако има влошаване – ще бъдат изследвани за коронавирус.
Пациентът работи като пастор към протестантска църква в Лом, но в последния месец е провеждал службите онлайн и не се е срещал с хора, освен със семейството си, обяви Борисова. Тя съобщи, че по време на вземането на пробата лекарят в Монтана е бил с необходимите защитни средства.

Екип Видин Вест

Посещения: 475

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!