BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Патентован е препарат срещу Covid-19 в Русия

Патентован е препарат срещу Covid-19 в Русия

В Русия беше патентован лекарствен препарат срещу коронавирусната инфекция. Това се съобщава на сайта на Федералната медико-биологична агенция.

Лекарството се нарича „Лейтрагин“ и е изцяло руска разработка, подчертават от медико-биологичната агенция. Създадено е на основата на препарата „Даларгин“, който се използва при лечение на стомашна язва, остър панкреатит и панкреонекроза.

Учените са установили, че той подпомага регенерацията на тъканите и създаването на имунитет. Според тях, новото лекарство може да смекчи последиците от така наречената „цитокинова буря“, която предизвиква остри респиротарни заболявания. Предстоят клинични изпитвания.

Ако се окажат успешни, препаратът ще бъде регистриран от министерството на здравеопазването.

До няколко дни ще получи регистрация и първата руска ваксина срещу коронавируса.

Тя е разработена от Министерството на отбраната и Националния изследователски център по епидемиология и микробиология „Гамалея“.

Снимка:Ройтерс

Източник:БНР

Посещения: 61

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!