BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Патронен празник в ГПЧЕ „Йордан Радичков“(Снимки)

Патронен празник в ГПЧЕ „Йордан Радичков“(Снимки)

Заместник-кметът на Община Видин по европейски политики и инвестиции Десислава Тодорова бе гост на тържеството, съобщиха от общината.

Тя поднесе своите благопожелания на колектива на учебното заведение и на всички ученици и прочете поздравителен адрес от името на кмета д-р Цветан Ценков. „Видинската езикова гимназия е училище, което заслужено се нарежда сред елитните учебни заведения не само във Видин, но и в страната. „Трудните уроци са по-мъдри и по-благодарни за човека от лесните“, е казал някога Вашият патрон – майсторът на краткия разказ Йордан Радичков. Продължавайте да преподавате на възпитаниците на училището трудните уроци, научете ги упорито да отстояват целите си и да преследват мечтите си, вдъхновете ги да разперят криле, но и никога да не забравят къде са техните корени“ – пише в адреса.

На церемонията бяха връчени награди на учениците, класирали се на призови места в проведения по случай патронния празник училищен конкурс за стихотворение, есе, разказ или рисунка по цитат от творчеството на Йордан Радичков. Десислава Тодорова връчи сертификати на Кеймбридж на учениците, успешно положили необходимия изпит. Отличени бяха и възпитаници на гимназията с високи постижения през миналата учебна година. Грамоти получиха и преподаватели – в знак на признателност за всеотдайната им работа през изпълнената с предизвикателства 2019/2020 учебна година.

Преди тържеството заместник-кметът се запозна с ремонтните дейности, които в момента се извършват на третия етаж на училището. Там се обзавеждат също и модерни кабинети по биология, физика и химия, оборудва се модерна лаборатория за провеждане на практика.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 22

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!