BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пета МБАЛ „София“ ЕАД ще приема само пациенти за диализно лечение

Пета МБАЛ „София“ ЕАД ще приема само пациенти за диализно лечение

Пета МБАЛ „София“ ЕАД ще приема само пациенти за диализно лечение, съобщиха от Столичната община.
Регионалната здравна инспекция издаде заповед за преустановяване на приема на пациенти в столичната Пета МБАЛ, заради потвърдени случаи на COVID-19 в лечебното заведение. В цялата база отново ще бъде извършена основна дезинфекция.
Вътрешното отделение, Пулмологията, Спешният кабинет и Реанимацията в болницата са поставени под карантина веднага, след установяване на случаи на пациенти с коронавирус.
Според заповедта на СРЗИ, медицинският персонал на клиники и отделения, които не са под карантина, се поставят под домашна карантина за следващите 14 дни. Те ще се връщат на работа след два отрицателни резултата от проведено изследване за наличие на COVID-19.
След два отрицателни резултата от изследване за коронавирус, медиците от карантинираните отделения също ще се поставят под домашна изолация за 14 дни.
Всички пациенти на болницата, настанени в отделения извън карантинираните, ще бъдат изписани след приключване на лечението им. Болните от отделения и клиники, които вече са под карантина, ще бъдат изписвани след приключване на лечението и получаване на отрицателен резултат от изследване за коронавирус.
Отделението за диализа на пациенти с бъбречни заболявания продължава да функционира с наличния персонал, при стриктно спазване на изолационните и противоепидемичните мерки.
Взетите мерки са в съответствие с изискванията на Столичната РЗИ.

Източник: Darik news

Посещения: 7

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!