BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Премиерът Борисов на работно посещение във Враца, ще бъдат осигурени средства за ремонта на бул. „Европа“ (Видео+Снимки)

Премиерът Борисов посети обновената волейболна зала и завода на МД Електорник – ще бъдат осигурени средства за ремонта на бул. „Европа“, съобщиха от пресцентъра на областния град.

https://connect.facebook.net/de_DE/sdk.js#xfbml=1&version=v7.0

Най-лесно е да направиш провокация. Трудното да е построиш път, да докараш инвеститори, да се открият работни места, да се вдигне стандартът на живот. Във Враца бяха изцяло реконструирани залите за волейбол и лека атлетика, направиха се тренировъчни игрища и модерно осветление на стадиона, изградени са най-модерните заводи и пречиствателна станция, санирани са жилищни сгради, ремонтирани са основните пътни артерии на града, както и училищата и детските градини. Със завършването на пътя Ботевград – Мездра съм сигурен, че инвеститорският интерес към региона ще стане още по-голям.

Gepostet von Boyko Borissov am Montag, 27. Juli 2020

За последните 4 години са инвестирани близо 40 млн. лв. за възстановяване на ключови булеварди и пътни артерии във Враца, като средствата са от постановления на Министерски съвет, Агенция „Пътна инфраструктура“ и европейски проекти. Обновената пътна инфраструктура позволи реализирането на големи проекти от чуждестранни инвеститори, в чиито производствени бази ще работят над 1500 врачани. Същевременно продължава обновяването на спортните бази и модернизирането на обществения транспорт. Това са част от акцентите, които кметът Калин Каменов представи на министър-председателя Бойко Борисов, в рамките на работно посещение във Враца.
Премиерът посети напълно обновената волейболна зала, която е реконструирана с осигурените от Министерски съвет 1 200 000 лв. Кметът Каменов заяви, че от едно хале, в изключително лошо експлоатационно състояние и без условия за спорт, в момента Враца има модерна, енергийноефектвна зала, където да се провеждат големи волейболни турнири и състезания на национално ниво.
При посещението на новоизградената производствена база на немската компания – МД Електорник, изпълнителният-директор на завода Борян Борисов бе категоричен, че това е един от най-модерните заводи в цяла Северна България. Министър-председателят Борисов коментира, че до дни ще бъдат осигурени средства от държавата за цялостния ремонт на бул. „Европа“ – връзката между ж.к. „Сениче“ и кв. „Кулата“.
В рамките на работната среща, кметът Калин Каменов представи на Борисов текущите инвестиционни проекти на местната администрация, сред които – модернизацията на градския транспорт, чиято стойност е близо 26 млн. лв., завършването на последния етап от проекта за Воден цикъл, както и предстоящите инфраструктурни проекти.
На посещението на премиера във Враца присъства и министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, която представи дейностите по изграждането на скоростния път Ботевград-Мездра. Регионалният министър заяви, че благодарение на добрата работа между местната и изпълнителната власт, градът се развива и се превръща в лидер при реализирането на чуждестранни инвестиции.









Снимки:Община Враца

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!