BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Премиерът: Заявили сме 600 000 PCR теста и 400 000 бързи теста (Видео)

Премиерът: Заявили сме 600 000 PCR теста и 400 000 бързи теста (Видео)

Заявили сме 600 000 PCR теста и 400 000 бързи теста. Ще закупим още 1 милион маски и 50 респиратора. ЕС дава 140 милиона евро за разработване на ваксина.

С колегите ми от ЕС се обединихме всички държави да подкрепим научните изследвания и да ускорим действията си в подкрепа на неотложното медицинско оборудване и предпазни средства.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет.
В контекста на препоръките на СЗО нашето решение е да се увеличи капацитетът на бързите тестове, с които в опеделен момент да започнем масов скрининг на гражданите си, посочи Борисов.

България участва в обща европейска поръчка на ЕК за тестове, защитни облекла и медицински консумативи. Държавата няма да купува чрез посредници предпазните средства и тестовете, обясни премиерът.

Това ще се случва легално и прозрачно на ниво държава-държава. Решенията за това ще се вземат от Министерския съвет. Щабът докладва, че към момента продължаваме да изследваме реално заболели с най-надеждните rt-PCR тестове, а бързите тестове, които са поръчани, ще са ни нужни след пика на епидемията, за да дадат информация за броя граждани, придобили имунитет, уточни министър-председателят.

Заявили сме 600 000 PCR теста и 400 000 бързи теста. Ще закупим още 1 милион маски и 50 респиратора. ЕС дава 140 милиона евро за разработване на ваксина. С колегите ми от ЕС се обединихме всички държави да подкрепим научните изследвания и да ускорим действията си в подкрепа на неотложното медицинско оборудване и предпазни средства. В контекста на препоръките на СЗО нашето решение е да се увеличи капацитетът на бързите тестове, с които в опеделен момент да започнем масов скрининг на гражданите си. България участва в обща европейска поръчка на ЕК за тестове, защитни облекла и медицински консумативи. Държавата няма да купува през посредници предпазните средства и тестовете. Това ще се случва легално и прозрачно на ниво държава-държава. Решенията за това ще се вземат от Министерския съвет. Щабът докладва, че към момента продължаваме да изследваме реално заболели с най-надеждните rt-PCR тестове, а бързите тестове, които са поръчани, ще са ни нужни след пика на епидемията, за да дадат информация за броя граждани, придобили имунитет.

Gepostet von Boyko Borissov am Freitag, 27. März 2020

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!