BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Придошли води на р. Искър отнесоха предпазна дига и подкопаха железен път във Врачанско

Придошли води на р. Искър отнесоха предпазна дига и подкопаха железен път във Врачанско

Движението по път Мездра – Ботевград в участъка Ребърково – Лютидол от км 167+060 до км 171+600 се осъществява с повишено внимание и скорост до 40 км/ч., информират от областната администрация.

На 14.01.2021 г. около 13.00 часа вследствие на придошли води на р. Искър е отнесена предпазната дига от траверси и е подкопан брега в близост до железен път 2 на км 98+300 в междугарие Мездра – Роман в района на с. Струпец.
Извършен е оглед от специалисти на ЖПС – Враца. Степента на подкопаване на железния път се следи от служители на ЖПС – Враца. Влаковете се движат по разписание.

На територията на 10-те общини от областта, няма данни за населени места без ток и водоподаване.
Със Заповед на кмета на община Враца от 14.01.2021 г. е отменено частичното бедствено положение на територията на община Враца – за кв. Бистрец, с. Бели извор и с. Горно Пещене.

На 14.01.2021 г. е получен сигнал за паднали телекомуникационни кули на интернет доставчик, които се намират в м. „Маниашки връх“, землището на с. Косталево. Доставчикът е закупил генератор за ток, чрез който техниката продължава да работи.

Под постоянно наблюдение са нивата на реките и язовирите в областта.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg.

Снимката е илюстративна

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 10

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!